WIESZ
CO ZJESZ
Produkty w naszej piekarni - cukierni, są wykonane starannie z zachowaniem tradycyjnych procesów technologicznych, polegających na prowadzeniu naturalnych kwasów chlebowych i rozczynów. Ciasta, torty, kremy, wszystkie słodkości robione są domowymi sposobami. Nasze wyroby wykonujemy z dużą dbałością o szczegóły, wydłużając w ten sposób czas procesów produkcyjnych, które przekładają się na gotowe produkty, (chlebek, bułeczka, ciastko, torcik) wolne od półproduktów, tzw. mixów oraz polepszaczy do pieczywa.
NASZE
PRODUKTY
Mieszane Pszenno-Żytnie
- Chleb Zwykły
- Chleb Cebulowy
- Chleb Pestka Dyni 500 g
- Chleb Rodzinny
- Chleb Domowy
- Chleb Orzech Włoski
- Chleb pomidorowy
- Chleb z boczkiem
- Chleb Wiejski
900 / 600 g
Składniki:
– Mąka pszenna typ 750
– Naturalny kwas chlebowy (mąka żytnia typ 720, woda, czosnek)
– Woda
– Maślanka
– Sól
– Drożdże
Chleb produkowany jest na naturalnym kwasie chlebowym prowadzony 20 godzinnym procesem dojrzewania. Produkt posiada chrupiącą złotą skórkę, równo porowatym miękiszem, mającym łatwo przyswajalny zapach i smak.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna Kcal – 243 kcal
Wartość energetyczna KJ – 1018,1 KJ
Białko – 6,16 g
Tłuszcz – 1,29 g
W tym kwas nasycony – 0,19 g
Węglowodany – 42,8 g
W tym cukry – 0,73 g
Sól – 2,6 g
500 g
Składniki:
– Mąka pszenna typ 750
– Naturalny kwas chlebowy (mąka żytnia typ 720, woda, czosnek)
– Woda
– Cebula prażona 5% (cebula, olej rzepakowy)
– Maślanka
– Sól
– Drożdże
Chleb produkowany jest na naturalnym kwasie chlebowym prowadzony 20 godzinnym procesem dojrzewania. Produkt zawiera podsmażaną cebulkę która nadaje pieczywu wyjątkowy smak.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna Kcal – 263 kcal
Wartość energetyczna KJ – 1011,9 KJ
Białko – 6,7 g
Tłuszcz – 3,02 g
W tym kwas nasycony – 0,4 g
Węglowodany – 47,3 g
W tym cukry – 0,89 g
Sól – 2,7 g
Zawartość pestki dyni 5%
Składniki:
– Mąka pszenna typ 750
– Naturalny kwas chlebowy (mąka żytnia typ 720, woda, czosnek)
– Woda
– Pestki dyni 5%
– Mąka pszenna graham typ 1850
– Słonecznik
– Siemię Lnu
– Drożdże
– Płatki owsiane
– Sól
– Sezam
– Mąka żytnia razowa typ 2000
Dynia zawiera wiele witamin z grupy B – B1, B2, PP, a także witaminę C. Dynia bogata jest w błonnik, wapń, żelazo, fosfor i magnez. Pestki dyni zawierają dobroczynny olej z fitosterolami i nienasyconymi kwasami tłuszczowymi.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna Kcal – 202 kcal
Wartość energetyczna KJ – 846 KJ
Białko – 6,48 g
Tłuszcz – 3,24 g
W tym kwas nasycony – 0,56 g
Węglowodany – 37,8 g
W tym cukry – 0,7 g
Sól – 2,7 g
400 g
Składniki:
– Mąka pszenna typ 750
– Naturalny kwas chlebowy (mąka żytnia typ 720, woda, czosnek)
– Woda
– Mąka pszenna graham typ 1850
– Siemię Lnu
– Słonecznik
– Płatki owsiane
– Mąka żytnia razowa typ 2000
– Sezam
– Sól
– Drożdże
Chleb Rodzinny jest chlebem z rodzaju pieczywa mieszanego pszenno-żytni z dodatkiem ziaren oraz mąki gruboziarnistej. Prowadzony na naturalnym kwasie chlebowym.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna Kcal – 203,1 kcal
Wartość energetyczna KJ – 851 KJ
Białko – 5,82 g
Tłuszcz – 4,94 g
W tym kwas nasycony – 0,54 g
Węglowodany – 33,95 g
W tym cukry – 0,35 g
Sól – 2,4 g
Zawartość
Zawartość
Zawartość
Zawartość
1000 / 600 g
Żytnie
450 g
Składniki:
– Mąka pszenna typ 750
– Naturalny kwas chlebowy (mąka żytnia typ 720, woda, czosnek)
– Woda
– Maślanka
– Sól
– Drożdże
Chleb produkowany jest na naturalnym kwasie chlebowym prowadzony 20 godzinnym procesem dojrzewania. Produkt posiada chrupiącą złotą skórkę, równo porowatym miękiszem, mającym łatwo przyswajalny zapach i smak.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna Kcal – 243 kcal
Wartość energetyczna KJ – 1018,1 KJ
Białko – 6,16 g
Tłuszcz – 1,29 g
W tym kwas nasycony – 0,19 g
Węglowodany – 42,8 g
W tym cukry – 0,73 g
Sól – 2,6 g
1250 / 300 g
Składniki:
– Naturalny kwas chlebowy (mąka żytnia 20% typ 720, woda, czosnek)
– Mąka żytnia 32% typ 720
– Woda
– Żurawina 10% (żurawina suszona (min. 55%), cukier, olej słonecznikowy)
– Sól
– Mąka żytnia razowa typ 2000 0,6%
– Drożdże
Chleb produkowany jest na naturalnym kwasie chlebowym prowadzony 20 godzinnym procesem dojrzewania. Produkt zawiera żurawinę która jest bogatym źródłem witamin C i E oraz błonnika.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna Kcal – 195,6 kcal
Wartość energetyczna KJ – 819,6 KJ
Białko – 4,36 g
Tłuszcz – 1,25 g
W tym kwas nasycony – 0,17 g
Węglowodany – 40,7 g
W tym cukry – 1,31 g
Sól – 1,8 g
1250 / 300 g - zawartość słonecznika 11%
Składniki:
– Naturalny kwas chlebowy (mąka żytnia 20% typ 720, woda, czosnek)
– Mąka żytnia 36% typ 720
– Woda
– Słonecznik 11%
– Sól
– Drożdże
Chleb produkowany jest na naturalnym kwasie chlebowym prowadzony 20 godzinnym procesem dojrzewania. Łuskane pestki słonecznika mają liczne wartości odżywcze, spośród których uwagę zwraca zawartość witaminy E – są jednym z bogatszych źródeł tej witaminy.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna Kcal – 274 kcal
Wartość energetyczna KJ – 1148 KJ
Białko – 8,02 g
Tłuszcz – 7,48 g
W tym kwas nasycony – 0,86 g
Węglowodany – 43,15 g
W tym cukry – 1,6 g
Sól – 2 g
Mieszane
- ORKISZOWO-ŻYTNIE Chleb Orkiszowy
- ORKISZOWO-PSZENNO-ŻYTNIE - Chleb pradawny
- ŻYTNIO-PSZENNE - Chleb rozmaitości
- ŻYTNIO-PSZENNE - Chleb szefa
1200 / 300 g - zawartość orkiszu 25%
Składniki:
– Naturalny kwas chlebowy (mąka żytnia typ 720, woda, czosnek)
– Woda
– Mąka orkiszowa 21% typ 1850
– Mąka pszenna graham typ 1850
– Ziarna orkiszu 4%
– Słonecznik
– Siemię Lnu
– Sezam
– Płatki owsiane
– Sól
– Drożdże
Orkisz czyli tak zwany jęczmień dwurzędowy, składa się ze skrobi z białka z tłuszczu i minerałów. Zawiera także zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe. Orkisz jest to źródło błonnika, żelaza, wapnia, cynku i potasu oraz witamin z grupy B i PP. Dojrzały orkisz to także źródło kwasu krzemowego.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna Kcal – 170 kcal
Wartość energetyczna KJ – 715,66 KJ
Białko – 5,9 g
Tłuszcz – 1,1 g
W tym kwas nasycony – 0,17 g
Węglowodany – 35,6 g
W tym cukry – 1,63 g
Sól – 1,0 g
Składniki:
g
Składniki:
g
Składniki:
Pszenne
- Chleb Graham 400g
- Bułka grahamka
- Kajzerka
- Bułka Ziarnista
- Bułka Kanapkowa
- Chleb lepinji
- Chleb pełnoziarnisty
- Bułka duża
- Bułka tarta
Zawartość mąki graham 28%
Składniki:
– Mąka pszenna typ 550
– Mąka pszenna graham typ 1850 28%
– Woda
– Drożdże
– Syrop glukozowy
– Olej rzepakowy
-Cukier
– Sól
Chleb Graham jest wykonany z dodatkiem mąki pszennej graham. Mąka graham wykonuje się w młynie przez grube mielenie ziarna pszenicy.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna Kcal – 201,6 kcal
Wartość energetyczna KJ – 844,9 KJ
Białko – 5,15 g
Tłuszcz – 2,6 g
W tym kwas nasycony – 0,59 g
Węglowodany – 37,9 g
W tym cukry – 5,06 g
Sól – 1,9 g
g
Składniki:
45 g
Składniki:
– Mąka pszenna typ 550
– Woda
– Sól
-Cukier
– Drożdże
Bułka pszenna o chrupiącej złotej skórce, równo porowatym miękiszu, mający łatwo przyswajalny zapach i smak.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna Kcal – 225 kcal
Wartość energetyczna KJ – 942,8 KJ
Białko – 5,67 g
Tłuszcz – 1,14 g
W tym kwas nasycony – 0,14 g
Węglowodany – 44,45 g
W tym cukry – 0,3 g
Sól – 1,8 g
90 g
Składniki:
– Mąka pszenna typ 550
– Woda
– Mąka Pszenna graham typ 1850 6,5%
– Słonecznik 3%
– Cukier
– Drożdże
– Siemię lnu 2%
– Sól
– Olej rzepakowy
– Sezam 1%
– Płatki owsiane 1%
Bułka ziarnista zawiera 6,5 % grubo zmielonego ziarna pszenicy w postaci mąki pszennej graham typ 1850, 3% słonecznika, 2% siemię lnu, 1% sezamu oraz 1% płatków owsianych.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna Kcal – 203,1 kcal
Wartość energetyczna KJ – 851 KJ
Białko – 5,82 g
Tłuszcz – 4,94 g
W tym kwas nasycony – 0,54 g
Węglowodany – 33,95 g
W tym cukry – 0,35 g
Sól – 2,4 g
400 g
Składniki:
– Mąka pszenna typ 550
– Woda
– Sól
-Cukier
– Drożdże
Bułka Kanapkowa o chrupiącej złotej skórce, równo porowatym miękiszu, mający łatwo przyswajalny zapach i smak.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna Kcal – 225 kcal
Wartość energetyczna KJ – 942,8 KJ
Białko – 5,67 g
Tłuszcz – 1,14 g
W tym kwas nasycony – 0,14 g
Węglowodany – 44,45 g
W tym cukry – 0,3 g
Sól – 1,8 g
g
Składniki:
g
Składniki:
g
Składniki:
g
Składniki:
Wyborowe
- Bułka maślana
- Rogal
- Chałka
- Cynamonki
- Strucla z makiem
- Chleb keto-wysoko białkowy
- Pizzerinka
- Jagodzianka
- Kołacz domowy ser/mak/jabłko/budyń
- Pączek z pistacją
- Pączek z marmoladą
- Babka marmurkowa duża i mała
- Babka piaskowa duża i mała
- Babka makowa duża i mała
90 g
Składniki:
– Mąka pszenna typ 550
– Margaryna 80% (oleje roślinne, olej palmowy, olej rzepakowy, częściowo utwardzony palmowy), woda, emugatory (mono-i diglecerydy kwasów tłuszczowych lecytyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwnik (annato),
– Woda
– Cukier 10%
– Mleko 0,5%
– Jajka kurze
– Drożdże
– Syrop glukozowy
– Sól
Bułka Słodka rewelacyjna bułka na rozpoczęcie dnia. Śniadanie z bułką słodką miodem, dżemem i ciepłym mlekiem poprawi na nastrój na nowo rozpoczęty dzień.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna Kcal – 308,9 kcal
Wartość energetyczna KJ – 1294,3 KJ
Białko – 6,05 g
Tłuszcz – 10,7 g
W tym kwas nasycony – 2,8 g
Węglowodany – 47,46 g
W tym cukry – 10,8 g
Sól – 1,76 g
90 g
Składniki:
– Mąka pszenna typ 550
– Margaryna 80% (oleje roślinne, olej palmowy, olej rzepakowy, częściowo utwardzony palmowy), woda, emugatory (mono-i diglecerydy kwasów tłuszczowych lecytyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwnik (annato),
– Woda
– Cukier
– Mleko 0,5%
– Jajka kurze
– Drożdże
– Syrop glukozowy
– Sól
Do naszego wypieczonego rogala proponujemy odrobinę nuty masła czekoladowego oraz ciepłe kakao. Przysmak na śniadanie dla naszych najmłodszych pociech.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna Kcal – 308,9 kcal
Wartość energetyczna KJ – 1294,3 KJ
Białko – 6,05 g
Tłuszcz – 10,7 g
W tym kwas nasycony – 2,8 g
Węglowodany – 47,46 g
W tym cukry – 10,8 g
Sól – 1,76 g
90 g
Składniki:
– Mąka pszenna typ 550
– Margaryna 80% (oleje roślinne, olej palmowy, olej rzepakowy, częściowo utwardzony palmowy), woda, emugatory (mono-i diglecerydy kwasów tłuszczowych lecytyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwnik (annato),
– Woda
– Cukier 10%
– Mleko 0,5%
– Jajka kurze
– Drożdże
– Syrop glukozowy
– Sól
Na śniadanie więcej mi nie trzeba. Świeżą chałkę z piekarni, pysze masło z mleczarni.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna Kcal – 308,9 kcal
Wartość energetyczna KJ – 1294,3 KJ
Białko – 6,05 g
Tłuszcz – 10,7 g
W tym kwas nasycony – 2,8 g
Węglowodany – 47,46 g
W tym cukry – 10,8 g
Sól – 1,76 g
40 g
Składniki:
– Mąka pszenna typ 550
– Margaryna 80% (oleje roślinne, olej palmowy, olej rzepakowy, częściowo utwardzony palmowy), woda, emugatory (mono-i diglecerydy kwasów tłuszczowych lecytyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwnik (annato),
– Woda
– Cukier
– Mleko 0,5%
– Jajka
– Drożdże
– Syrop glukozowy
– Cynamon
– Sól
Na śniadanie więcej mi nie potrzeba. Szklankę mleka, kakao i odrywaną bułeczkę.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna Kcal – 338,7 kcal
Wartość energetyczna KJ – 1419 KJ
Białko – 6,27 g
Tłuszcz – 12,3 g
W tym kwas nasycony – 3,37 g
Węglowodany – 49,5 g
W tym cukry – 123,31 g
Sól – 3,10 g
400 g
Składniki:
– Mąka pszenna typ 550
– Masło 83%
– Margaryna 80% (oleje roślinne, olej palmowy, olej rzepakowy, częściowo utwardzony palmowy), woda, emugatory (mono-i diglecerydy kwasów tłuszczowych lecytyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwnik (annato),
– Woda
– Cukier
– Mleko 0,5%
– Mak
– Jajka
– Drożdże
– Syrop glukozowy
– Orzechy arachidowe
– Cukier puder
– Sól
Na deser do kawy Strucla jest znakomitym uzupełnieniem dnia.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna Kcal – 317,2 kcal
Wartość energetyczna KJ – 1329,3 KJ
Białko – 7,45 g
Tłuszcz – 12,8 g
W tym kwas nasycony – 2,3 g
Węglowodany – 42,3 g
W tym cukry – 15,9 g
Sól – 0,6 g
g
Składniki:
g
Składniki:
g
Składniki:
g
Składniki:
g
Składniki:
g
Składniki:
g
Składniki:
g
Składniki:
g
Składniki:
GWARANCJA DOBREGO SMAKU
NIEZWYKŁE SMAKI, BEZKOMPROMISOWA JAKOŚĆ…
Wyróżnienie w 2008 roku na Mistrzostwach Świata Piekarzy, Cukierników EUROPAIN w Paryżu - kategoria Bagietki i Pieczywo Specjalne.