Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:
Title Image

Oferta

Tradycja z doświadczeniem

WIESZ

CO ZJESZ

Produkty w naszej piekarni - cukierni, są wykonane starannie z zachowaniem tradycyjnych procesów technologicznych, polegających na prowadzeniu naturalnych kwasów chlebowych i rozczynów. Ciasta, torty, kremy, wszystkie słodkości robione są domowymi sposobami. Nasze wyroby wykonujemy z dużą dbałością o szczegóły, wydłużając w ten sposób czas procesów produkcyjnych, które przekładają się na gotowe produkty, (chlebek, bułeczka, ciastko, torcik) wolne od półproduktów, tzw. mixów oraz polepszaczy do pieczywa.

NASZE

PRODUKTY

Mieszane Pszenno-Żytnie

900 / 600 g

Składniki:

– Mąka pszenna typ 750
– Naturalny kwas chlebowy (mąka żytnia typ 720, woda, czosnek)
– Woda
– Maślanka
– Sól
– Drożdże

 

Chleb produkowany jest na naturalnym kwasie chlebowym prowadzony 20 godzinnym procesem dojrzewania. Produkt posiada chrupiącą złotą skórkę, równo porowatym miękiszem, mającym łatwo przyswajalny zapach i smak.

 

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna Kcal – 243 kcal

Wartość energetyczna KJ – 1018,1 KJ

Białko – 6,16 g

Tłuszcz – 1,29 g

W tym kwas nasycony – 0,19 g

Węglowodany – 42,8 g

W tym cukry – 0,73 g

Sól – 2,6 g

500 g

Składniki:

– Mąka pszenna typ 750
– Naturalny kwas chlebowy (mąka żytnia typ 720, woda, czosnek)
– Woda
– Cebula prażona 5% (cebula, olej rzepakowy)
– Maślanka
– Sól
– Drożdże

Chleb produkowany jest na naturalnym kwasie chlebowym prowadzony 20 godzinnym procesem dojrzewania. Produkt zawiera podsmażaną cebulkę która nadaje pieczywu wyjątkowy smak.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna Kcal – 263 kcal

Wartość energetyczna KJ – 1011,9 KJ

Białko – 6,7 g

Tłuszcz – 3,02 g

W tym kwas nasycony – 0,4 g

Węglowodany – 47,3 g

W tym cukry – 0,89 g

Sól – 2,7 g

Zawartość pestki dyni 5%

Składniki:

– Mąka pszenna typ 750
– Naturalny kwas chlebowy (mąka żytnia typ 720, woda, czosnek)
– Woda
– Pestki dyni 5%
– Mąka pszenna graham typ 1850
– Słonecznik
– Siemię Lnu
– Drożdże
– Płatki owsiane
– Sól
– Sezam
– Mąka żytnia razowa typ 2000

Dynia zawiera wiele witamin z grupy B – B1, B2, PP, a także witaminę C. Dynia bogata jest w błonnik, wapń, żelazo, fosfor i magnez. Pestki dyni zawierają dobroczynny olej z fitosterolami i nienasyconymi kwasami tłuszczowymi.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna Kcal – 202 kcal

Wartość energetyczna KJ – 846 KJ

Białko – 6,48 g

Tłuszcz – 3,24 g

W tym kwas nasycony – 0,56 g

Węglowodany – 37,8 g

W tym cukry – 0,7 g

Sól – 2,7 g

400 g

Składniki:

– Mąka pszenna typ 750
– Naturalny kwas chlebowy (mąka żytnia typ 720, woda, czosnek)
– Woda
– Mąka pszenna graham typ 1850
– Siemię Lnu
– Słonecznik
– Płatki owsiane
– Mąka żytnia razowa typ 2000
– Sezam
– Sól
– Drożdże

Chleb Rodzinny jest chlebem z rodzaju pieczywa mieszanego pszenno-żytni z dodatkiem ziaren oraz mąki gruboziarnistej. Prowadzony na naturalnym kwasie chlebowym.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna Kcal – 203,1 kcal

Wartość energetyczna KJ – 851 KJ

Białko – 5,82 g

Tłuszcz – 4,94 g

W tym kwas nasycony – 0,54 g

Węglowodany – 33,95 g

W tym cukry – 0,35 g

Sól – 2,4 g

Zawartość

Składniki:

Zawartość

Składniki:

Zawartość

Składniki:

Zawartość

Składniki:

1000 / 600 g

Składniki:

– Mąka pszenna typ 750
– Naturalny kwas chlebowy (mąka żytnia typ 720, woda, mąka żytnia razowa typ 2000, czosnek)
– Woda
– Mąka pszenna graham typ 1850
– Sól
– Drożdże

Chleb Wiejski jest chlebem z rodzaju mieszanego pszenno-żytni. Kwas który jest przygotowywany do produkcji chleba wiejskiego zawiera mąkę razową typ 2000.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna Kcal – 258,3 kcal

Wartość energetyczna KJ – 1082,3 KJ

Białko – 6,83 g

Tłuszcz – 1,43 g

W tym kwas nasycony – 0,18 g

Węglowodany – 53,3 g

W tym cukry – 0,85 g

Sól – 2,76 g

Żytnie

450 g

Składniki:

– Mąka pszenna typ 750
– Naturalny kwas chlebowy (mąka żytnia typ 720, woda, czosnek)
– Woda
– Maślanka
– Sól
– Drożdże

 

Chleb produkowany jest na naturalnym kwasie chlebowym prowadzony 20 godzinnym procesem dojrzewania. Produkt posiada chrupiącą złotą skórkę, równo porowatym miękiszem, mającym łatwo przyswajalny zapach i smak.

 

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna Kcal – 243 kcal

Wartość energetyczna KJ – 1018,1 KJ

Białko – 6,16 g

Tłuszcz – 1,29 g

W tym kwas nasycony – 0,19 g

Węglowodany – 42,8 g

W tym cukry – 0,73 g

Sól – 2,6 g

1250 / 300 g

Składniki:

– Naturalny kwas chlebowy (mąka żytnia 20% typ 720, woda, czosnek)
– Mąka żytnia 32% typ 720
– Woda
– Żurawina 10% (żurawina suszona (min. 55%), cukier, olej słonecznikowy)
– Sól
– Mąka żytnia razowa typ 2000 0,6%
– Drożdże

 

Chleb produkowany jest na naturalnym kwasie chlebowym prowadzony 20 godzinnym procesem dojrzewania. Produkt zawiera żurawinę która jest bogatym źródłem witamin C i E oraz błonnika.

 

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna Kcal – 195,6 kcal

Wartość energetyczna KJ – 819,6 KJ

Białko – 4,36 g

Tłuszcz – 1,25 g

W tym kwas nasycony – 0,17 g

Węglowodany – 40,7 g

W tym cukry – 1,31 g

Sól – 1,8 g

1250 / 300 g - zawartość słonecznika 11%

Składniki:

– Naturalny kwas chlebowy (mąka żytnia 20% typ 720, woda, czosnek)
– Mąka żytnia 36% typ 720
– Woda
– Słonecznik 11%
– Sól
– Drożdże

 

Chleb produkowany jest na naturalnym kwasie chlebowym prowadzony 20 godzinnym procesem dojrzewania. Łuskane pestki słonecznika mają liczne wartości odżywcze, spośród których uwagę zwraca zawartość witaminy E – są jednym z bogatszych źródeł tej witaminy.

 

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna Kcal – 274 kcal

Wartość energetyczna KJ – 1148 KJ

Białko – 8,02 g

Tłuszcz – 7,48 g

W tym kwas nasycony – 0,86 g

Węglowodany – 43,15 g

W tym cukry – 1,6 g

Sól – 2 g

Mieszane

1200 / 300 g - zawartość orkiszu 25%

Składniki:

– Naturalny kwas chlebowy (mąka żytnia typ 720, woda, czosnek)
– Woda
– Mąka orkiszowa 21% typ 1850
– Mąka pszenna graham typ 1850
– Ziarna orkiszu 4%
– Słonecznik
– Siemię Lnu
– Sezam
– Płatki owsiane
– Sól
– Drożdże

 

Orkisz czyli tak zwany jęczmień dwurzędowy, składa się ze skrobi z białka z tłuszczu i minerałów. Zawiera także zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe. Orkisz jest to źródło błonnika, żelaza, wapnia, cynku i potasu oraz witamin z grupy B i PP. Dojrzały orkisz to także źródło kwasu krzemowego.

 

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna Kcal – 170 kcal

Wartość energetyczna KJ – 715,66 KJ

Białko – 5,9 g

Tłuszcz – 1,1 g

W tym kwas nasycony – 0,17 g

Węglowodany – 35,6 g

W tym cukry – 1,63 g

Sól – 1,0 g

Składniki:

g

Składniki:

g

Składniki:

Pszenne

Zawartość mąki graham 28%

Składniki:

– Mąka pszenna typ 550
– Mąka pszenna graham typ 1850 28%
– Woda
– Drożdże
– Syrop glukozowy
– Olej rzepakowy
-Cukier
– Sól

 

Chleb Graham jest wykonany z dodatkiem mąki pszennej graham. Mąka graham wykonuje się w młynie przez grube mielenie ziarna pszenicy.

 

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna Kcal – 201,6 kcal

Wartość energetyczna KJ – 844,9 KJ

Białko – 5,15 g

Tłuszcz – 2,6 g

W tym kwas nasycony – 0,59 g

Węglowodany – 37,9 g

W tym cukry – 5,06 g

Sól – 1,9 g

g

Składniki:

45 g

Składniki:

– Mąka pszenna typ 550
– Woda
– Sól
-Cukier
– Drożdże

 

Bułka pszenna o chrupiącej złotej skórce, równo porowatym miękiszu, mający łatwo przyswajalny zapach i smak.

 

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna Kcal – 225 kcal

Wartość energetyczna KJ – 942,8 KJ

Białko – 5,67 g

Tłuszcz – 1,14 g

W tym kwas nasycony – 0,14 g

Węglowodany – 44,45 g

W tym cukry – 0,3 g

Sól – 1,8 g

90 g

Składniki:

– Mąka pszenna typ 550
– Woda
– Mąka Pszenna graham typ 1850 6,5%
– Słonecznik 3%
– Cukier
– Drożdże
– Siemię lnu 2%
– Sól
– Olej rzepakowy
– Sezam 1%
– Płatki owsiane 1%

 

Bułka ziarnista zawiera 6,5 % grubo zmielonego ziarna pszenicy w postaci mąki pszennej graham typ 1850, 3% słonecznika, 2% siemię lnu, 1% sezamu oraz 1% płatków owsianych.

 

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna Kcal – 203,1 kcal

Wartość energetyczna KJ – 851 KJ

Białko – 5,82 g

Tłuszcz – 4,94 g

W tym kwas nasycony – 0,54 g

Węglowodany – 33,95 g

W tym cukry – 0,35 g

Sól – 2,4 g

400 g

Składniki:

– Mąka pszenna typ 550
– Woda
– Sól
-Cukier
– Drożdże

 

Bułka Kanapkowa o chrupiącej złotej skórce, równo porowatym miękiszu, mający łatwo przyswajalny zapach i smak.

 

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna Kcal – 225 kcal

Wartość energetyczna KJ – 942,8 KJ

Białko – 5,67 g

Tłuszcz – 1,14 g

W tym kwas nasycony – 0,14 g

Węglowodany – 44,45 g

W tym cukry – 0,3 g

Sól – 1,8 g

g

Składniki:

g

Składniki:

g

Składniki:

g

Składniki:

Wyborowe

90 g

Składniki:

– Mąka pszenna typ 550
– Margaryna 80% (oleje roślinne, olej palmowy, olej rzepakowy, częściowo utwardzony palmowy), woda, emugatory (mono-i diglecerydy kwasów tłuszczowych lecytyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwnik (annato),
– Woda
– Cukier 10%
– Mleko 0,5%
– Jajka kurze
– Drożdże
– Syrop glukozowy
– Sól

 

Bułka Słodka rewelacyjna bułka na rozpoczęcie dnia. Śniadanie z bułką słodką miodem, dżemem i ciepłym mlekiem poprawi na nastrój na nowo rozpoczęty dzień.

 

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna Kcal – 308,9 kcal

Wartość energetyczna KJ – 1294,3 KJ

Białko – 6,05 g

Tłuszcz – 10,7 g

W tym kwas nasycony – 2,8 g

Węglowodany – 47,46 g

W tym cukry – 10,8 g

Sól – 1,76 g

90 g

Składniki:

– Mąka pszenna typ 550
– Margaryna 80% (oleje roślinne, olej palmowy, olej rzepakowy, częściowo utwardzony palmowy), woda, emugatory (mono-i diglecerydy kwasów tłuszczowych lecytyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwnik (annato),
– Woda
– Cukier
– Mleko 0,5%
– Jajka kurze
– Drożdże
– Syrop glukozowy
– Sól

 

Do naszego wypieczonego rogala proponujemy odrobinę nuty masła czekoladowego oraz ciepłe kakao. Przysmak na śniadanie dla naszych najmłodszych pociech.

 

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna Kcal – 308,9 kcal

Wartość energetyczna KJ – 1294,3 KJ

Białko – 6,05 g

Tłuszcz – 10,7 g

W tym kwas nasycony – 2,8 g

Węglowodany – 47,46 g

W tym cukry – 10,8 g

Sól – 1,76 g

90 g

Składniki:

– Mąka pszenna typ 550
– Margaryna 80% (oleje roślinne, olej palmowy, olej rzepakowy, częściowo utwardzony palmowy), woda, emugatory (mono-i diglecerydy kwasów tłuszczowych lecytyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwnik (annato),
– Woda
– Cukier 10%
– Mleko 0,5%
– Jajka kurze
– Drożdże
– Syrop glukozowy
– Sól

 

Na śniadanie więcej mi nie trzeba. Świeżą chałkę z piekarni, pysze masło z mleczarni.

 

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna Kcal – 308,9 kcal

Wartość energetyczna KJ – 1294,3 KJ

Białko – 6,05 g

Tłuszcz – 10,7 g

W tym kwas nasycony – 2,8 g

Węglowodany – 47,46 g

W tym cukry – 10,8 g

Sól – 1,76 g

40 g

Składniki:

– Mąka pszenna typ 550
– Margaryna 80% (oleje roślinne, olej palmowy, olej rzepakowy, częściowo utwardzony palmowy), woda, emugatory (mono-i diglecerydy kwasów tłuszczowych lecytyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwnik (annato),
– Woda
– Cukier
– Mleko 0,5%
– Jajka
– Drożdże
– Syrop glukozowy
– Cynamon
– Sól

 

Na śniadanie więcej mi nie potrzeba. Szklankę mleka, kakao i odrywaną bułeczkę.

 

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna Kcal – 338,7 kcal

Wartość energetyczna KJ – 1419 KJ

Białko – 6,27 g

Tłuszcz – 12,3 g

W tym kwas nasycony – 3,37 g

Węglowodany – 49,5 g

W tym cukry – 123,31 g

Sól – 3,10 g

400 g

Składniki:

– Mąka pszenna typ 550
– Masło 83%
– Margaryna 80% (oleje roślinne, olej palmowy, olej rzepakowy, częściowo utwardzony palmowy), woda, emugatory (mono-i diglecerydy kwasów tłuszczowych lecytyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwnik (annato),
– Woda
– Cukier
– Mleko 0,5%
– Mak
– Jajka
– Drożdże
– Syrop glukozowy
– Orzechy arachidowe
– Cukier puder
– Sól

 

Na deser do kawy Strucla jest znakomitym uzupełnieniem dnia.

 

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna Kcal – 317,2 kcal

Wartość energetyczna KJ – 1329,3 KJ

Białko – 7,45 g

Tłuszcz – 12,8 g

W tym kwas nasycony – 2,3 g

Węglowodany – 42,3 g

W tym cukry – 15,9 g

Sól – 0,6 g

g

Składniki:

g

Składniki:

g

Składniki:

g

Składniki:

g

Składniki:

g

Składniki:

g

Składniki:

g

Składniki:

g

Składniki:

GWARANCJA DOBREGO SMAKU

NIEZWYKŁE SMAKI, BEZKOMPROMISOWA JAKOŚĆ…

Wyróżnienie w 2008 roku na Mistrzostwach Świata Piekarzy, Cukierników EUROPAIN w Paryżu - kategoria Bagietki i Pieczywo Specjalne.

Zadzwoń